Ge­bak­ken cham­pig­nons met toast

Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • stersteker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood en laat iets afkoelen. Snijd van elk sneetje een kerstster met de steruitsteekvorm of een mes. Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten en ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een 1/3 van de kruidenboter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en tijm 1 min. Snijd knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de crème fraîche, mosterd en azijn toe en verwarm nog 3 min.
  2. Haal ondertussen een paar blaadjes los uit het hart van de kropsla en was onder stromend water. Verdeel over de bordjes. Schep de champignons erop en leg er een paar broodsterren bij. Serveer met de rest van de kruidenboter.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 363 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken champignons met toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken cham­pig­nons met toast

1
1
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Rooster de sneetjes brood en laat iets afkoelen. Snijd van elk sneetje een kerstster met de steruitsteekvorm of een mes.

2
2
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 rode ui

Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten en ui in halve ringen.

3
3
  • 7½ g tijm
  • 45 g verse kruidenboter met knoflook

Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de kruidenboter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en tijm 1 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Snijd knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl grove Zaanse mosterd
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de crème fraîche, mosterd en azijn toe en verwarm nog 3 min.

6
6
  • 1 kropsla

Haal ondertussen een paar blaadjes los uit het hart van de kropsla en was onder stromend water. Verdeel over de bordjes.

7
7
  • 150 g verse kruidenboter met knoflook

Schep de champignons erop en leg er een paar broodsterren bij. Serveer met de rest van de kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.