Aard­bei-kerst­man­ne­tjes

Maak dit vrolijke toetje ’s middags al klaar.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Maak dit vrolijke toetje ’s middags al klaar. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 1 cm van het topje, dit wordt de muts van de kerstman. Zet de aardbeien met de snijkant van het kroontje naar onder op een bord. Houd de topjes apart.
  2. Meng de mascarpone en vanillesuiker in een kom en vul de spuitzak met de vanillemascarpone. Maak het gezicht van de aardbei-kerstman door kleine toefjes vanillemascarpone boven op de aardbei te spuiten.
  3. Dek af met de achtergehouden stukjes aardbei. Maak met de hagelslag een mond en ogen in het vanillemascarponemengsel.

bewaartip:

Je kunt de kerstmannetjes 6 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aardbei-kerstmannetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei-kerst­man­ne­tjes

1
  • 400 g aardbeien

Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 1 cm van het topje, dit wordt de muts van de kerstman.

2

Zet de aardbeien met de snijkant van het kroontje naar onder op een bord. Houd de topjes apart.

3
  • 250 g mascarpone
  • 8 g vanillesuiker

Meng de mascarpone en vanillesuiker in een kom en vul de spuitzak met de vanillemascarpone.

4

Maak het gezicht van de aardbei-kerstman door kleine toefjes vanillemascarpone boven op de aardbei te spuiten.

5

Dek af met de achtergehouden stukjes aardbei.

6
  • 10 g Xtra grote hagel melk

Maak met de hagelslag een mond en ogen in het vanillemascarponemengsel. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de kerstmannetjes 6 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.