Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

Alléén maar lekkere ingrediënten in deze trifle met aardbeien en cantuccini.

(508)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Alléén maar lekkere ingrediënten in deze trifle met aardbeien en cantuccini. 6 personen
4 508

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage schaal (ca. 24 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met de suiker in een kom stijf. Meng de mascarpone door de slagroom. Roer de aardbeienjam los en schep het door het roommengsel. Niet gladroeren.
  2. Was de aardbeien en maak ze schoon. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en halveer de andere helft.
  3. Leg de lange vingers op de bodem van de schaal en besprenkel ze licht met de sinaasappellikeur. Verdeel 1/3 van het roommengsel over de lange vingers. Verdeel de aardbeiplakjes erover en de helft van het achtergebleven roommengsel. Hak de cantuccini grof en strooi het kruim erover. Verdeel de rest van het roommengsel over de cantuccini.
  4. Garneer met halve aardbeien en bestrooi met poedersuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.

bereidingstip:

Kan ca. 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar in koelkast tot gebruik.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aardbei-mascarponetrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei-mas­car­po­ne­tri­f­le

1
  • 250 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 250 ml mascarpone

Klop de slagroom met de suiker in een kom stijf. Meng de mascarpone door de slagroom.

2
  • 4 el aardbeienjam

Roer de aardbeienjam los en schep het door het roommengsel. Niet gladroeren.

3
  • 500 g aardbeien

Was de aardbeien en maak ze schoon. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en halveer de andere helft.

4
  • 100 g lange vingers
  • 2 el sinaasappellikeur

Leg de lange vingers op de bodem van de schaal en besprenkel ze licht met de sinaasappellikeur. Verdeel ⅓ van het roommengsel over de lange vingers.

5

Verdeel de plakjes aardbei erover en de helft van het achtergebleven roommengsel.

6
  • 100 g cantuccini

Hak de cantuccini grof en strooi het kruim erover. Verdeel de rest van het roommengsel over de cantuccini.

7
  • 2 g poedersuiker

Garneer met de halve aardbeien en bestrooi met de poedersuiker. Zet tot gebruik in de koelkast. Lekker!

bereidingstip:

Kan ca. 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar in koelkast tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.