Aard­bei-ki­wit­aart

  • gebak
  • 8 personen
  • 424 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 personen
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
  2. Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.
  3. Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.
  4. Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 424 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardbei-kiwitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei-ki­wit­aart

1
1
  • 50 g boter
  • 200 g tarwebiscuits
  • 2 el aardbeienjam

Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor.

2
2
  • 4 eieren

Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).

3
3
  • 100 g suiker
  • 16 g vanillesuiker

Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel.

4
4
  • 65 g bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom

Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.

5
5

Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla.

6
6

Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.

7
7
  • 250 g aardbeien
  • 2 kiwi's

Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.

8
8

Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.