Bo­nen-ven­kel­sa­la­de

Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  2. Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing. Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dressing en het maanzaad vlak voor het serveren toe.

combinatietip:

Lekker bij zalm Wellington.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bonen-venkelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen-ven­kel­sa­la­de

1
1
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g peultjes

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 100 g tuinerwten

Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 3 el dijonnaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 el kraanwater
  • 1 venkelknol

Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol.

4
4

Snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing.

5
5
  • 2 el maanzaad

Bestrooi voor het serveren met het maanzaad.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dressing en het maanzaad vlak voor het serveren toe.

combinatietip:

Lekker bij zalm Wellington.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.