Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes

Typisch Indonesische soep met heel veel extra's.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Typisch Indonesische soep met heel veel extra's. 4 personen
2 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en 1.2 liter water in een soeppan aan de kook.
  3. Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Snelle soto met kip, rijst en peultjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 90 g kruidenpasta soto ajam
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 1.2 liter kraanwater

Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en water in een soeppan aan de kook.

3
3
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 200 g peultjes

Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 600 g 1 minuut witte rijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 125 g taugé

Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.