Kip­pen­bouil­lon

Bijzonder voorgerecht met groente en zelfgemaakte kaaskletskoppen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Bijzonder voorgerecht met groente en zelfgemaakte kaaskletskoppen. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • appelboor

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas. Verdeel de kaas in 8 rondjes (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is. Laat afkoelen.
  2. Schenk de bouillon door een zeef in een ruime pan en voeg het water toe. Breng tegen de kook aan.
  3. Snijd ondertussen de kip uit de pot bouillon fijn en doe in een kom. Snijd de helft van de peterselie fijn en voeg toe. Haal het vel van de saucijzen, voeg het worstvlees toe en meng door elkaar.
  4. Snijd de prei in ringen. Vorm met 2 theelepels ovale balletjes van het vlees en doe in de bouillon. Voeg de preiringen toe en houd de bouillon 5 min. tegen de kook aan. Snijd de rest van de peterselie grof.
  5. Halveer de paprika in de lengte en steek er met de appelboor rondjes uit. Verdeel over de kommen. Verdeel de soep en peterselie erover en geef de kaaskletskoppen apart erbij.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar de bouillon afgedekt in de koelkast en de kletskoppen in een luchtdichte trommel. Voeg pas op de dag zelf de peterselie, prei en paprika toe.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.535 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kippenbouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­bouil­lon

1
1
  • 80 g Zaanlander 3 jaar oud

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas.

2
2

Verdeel de kaas in 8 rondjes (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is. Laat afkoelen.

3
3
  • 350 ml kippenbouillon met kipvlees
  • 3 potten kraanwater

Schenk de bouillon door een zeef in een ruime pan en voeg het water toe. Breng tegen de kook aan.

4
4
  • 7½ g platte peterselie

Snijd ondertussen de kip uit de pot bouillon fijn en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn en voeg toe.

5
5
  • 2 kipsaucijzen
  • 1 dunne prei

Haal het vel van de saucijzen, voeg het worstvlees toe en meng door elkaar. Snijd de prei in ringen.

6
6

Vorm met 2 theelepels ovale balletjes van het vlees en doe in de bouillon.

7
7
  • 7½ g platte peterselie

Voeg de preiringen toe en houd de bouillon 5 min. tegen de kook aan. Snijd de peterselie grof.

8
8
  • 1 zoete puntpaprika

Halveer de paprika in de lengte en steek er met de appelboor rondjes uit. Verdeel over de kommen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

9
9

Verdeel de soep en peterselie erover en geef de kaaskletskoppen apart erbij.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar de bouillon afgedekt in de koelkast en de kletskoppen in een luchtdichte trommel. Voeg pas op de dag zelf de peterselie, prei en paprika toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.