Klas­sie­ke kip­pen­bouil­lon

Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk 4 personen
2 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.
  3. Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon
  4. Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke kippenbouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke kip­pen­bouil­lon

1
  • 3 liter kraanwater
  • 1 hele kip

Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.

2
  • 200 g winterpeen
  • 200 g preien

Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken.

3
  • 1 ui
  • ½ struik bleekselderij

Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten.

4

Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.

5
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 zakje verse peterselie
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

6

Laat de soep zonder deksel en op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon.

7

Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.