Kip­pen­soep

Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Gebruik een goede bouillon en niemand heeft door dat je in 25 minuten heerlijke kippensoep hebt gemaakt. 4 personen
2 113

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kippenbouillon door zeef in pan schenken. Water toevoegen en aan de kook brengen. Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Boven kopje peterselie fijn knippen.
  2. Ei in kommetje loskloppen. Citroensap hieraan toevoegen. Kippenvlees aan bouillon toevoegen en ca. 1 min. meewarmen. Eimengsel toevoegen en met een vork doorroeren. 1 min. zachtjes doorkoken tot eiflinters gaar zijn.
  3. Soep over de verwarmde borden of koppen verdelen. Garneren met peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.145 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­soep

1
1
  • 340 ml kippenbouillon met kipvlees
  • 510 ml kraanwater

Kippenbouillon door zeef in pan schenken. Water toevoegen en aan de kook brengen.

Kippenbouillon

Instructievideo

01:45 min.

2
2
  • 100 g snelkookrijst
  • 4 takjes peterselie

Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Boven kopje peterselie fijn knippen.

3
3
  • 1 ei
  • 5 el citroensap

Ei in kommetje loskloppen. Citroensap hieraan toevoegen. Kippenvlees aan bouillon toevoegen en ca. 1 min. meewarmen.

4
4

Eimengsel toevoegen en met een vork doorroeren. 1 min. zachtjes doorkoken tot eiflinters gaar zijn.

5
5

Soep over de verwarmde borden of koppen verdelen. Garneren met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.