3 va­ri­a­ties op sa­la­de ca­pre­se

Kaas, groenten en kruiden: je maakt er heel easy drie verschillende capreses mee. Zo begint je diner meteen al heel bijzonder.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Kaas, groenten en kruiden: je maakt er heel easy drie verschillende capreses mee. Zo begint je diner meteen al heel bijzonder. 6 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de mozzarella in 6 plakken. Halveer de tomaten en bestrooi de snijkanten met peper en eventueel zout. Verdeel (alleen de blaadjes van) het basilicum over de snijkanten van de tomaat. Leg op de helft van de tomaten een plakje mozzarella, leg de andere helft erop.
  2. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 2 cm. Snijd (alleen) de blaadjes koriander grof. Wentel de geitenkaasjes door de koriander en wikkel de repen paprika om de rand.
  3. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd (alleen) de blaadjes van de munt fijn, houd een paar kleine blaadjes achter. Meng de ricotta met de fijngesneden munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Leg een paar plakjes radijs in de vorm van een cirkel op een bord en schep er een beetje ricotta op. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.
  5. Leg op elk bord 2 bergjes rucola. Leg op 1 bergje een tomaat met mozzarella, en op het andere een bolletje geitenkaas met paprika.

bereidingstip:

Tot en met het mengen van de ricotta met de kruiden kun je dit recept 6 uur van tevoren bereiden. Bewaar de plakjes radijs tot gebruik in koud water.

variatietip:

In plaats van mozzarella truffel, kun je ook buffelmozzarella gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

3 variaties op salade caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

3 va­ri­a­ties op sa­la­de ca­pre­se

1
1
  • 1 bol mozzarella truffel
  • 6 tastytomtomaten

Snijd de mozzarella in 6 plakken. Halveer de tomaten en bestrooi de snijkanten met peper en eventueel zout.

2
2
  • 7½ g basilicum

Verdeel (alleen de blaadjes van) het basilicum over de snijkanten van de tomaat. Leg op de helft van de tomaten een plakje mozzarella, leg de andere helft erop.

3
3
  • 145 g geroosterde rode paprika's
  • 7½ g koriander

Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 2 cm. Snijd (alleen) de blaadjes van de koriander grof.

4
4
  • 100 g petits chevres doux 45+

Wentel de geitenkaasjes door de koriander en wikkel de repen paprika om de rand.

5
5
  • 100 g radijsjes
  • 7½ g munt

Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd (alleen) de blaadjes van de munt fijn, houd een paar kleine blaadjes achter.

6
6
  • 125 g ricotta

Meng de ricotta met de fijngesneden munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Leg een paar plakjes radijs in de vorm van een cirkel op een bord en schep er een beetje ricotta op. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.

8
8
  • 40 g rucola

Leg op elk bord 2 bergjes rucola. Leg op 1 bergje een tomaat met mozzarella, en op het andere een bolletje geitenkaas met paprika.

bereidingstip:

Tot en met het mengen van de ricotta met de kruiden kun je dit recept 6 uur van tevoren bereiden. Bewaar de plakjes radijs tot gebruik in koud water.

variatietip:

In plaats van mozzarella truffel, kun je ook buffelmozzarella gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.