To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ge­smol­ten gei­ten­kaas met se­sam­zaad­korst

Bijzonder! Gefrituurde geitenkaas als voorgerecht.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Bijzonder! Gefrituurde geitenkaas als voorgerecht. 6 personen
3 16

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet 3 kommetjes klaar en zorg ervoor dat je je handen kunt wassen. Roer in het eerste kommetje de bloem, tijm (of za’atar) en het zout door elkaar. Kluts in de tweede kom de eieren met een snufje zout en roer in de derde kom het broodkruim en de sesamzaadjes door elkaar.
  2. Hussel de kaasjes door de gekruide bloem, haal ze door het ei en rol ze door het broodkruimmengsel om ze een egaal jasje te geven.
  3. Verhit een laag olie in een diepe pan met dikke bodem, maar vul hem niet meer dan voor een derde, zodat de olie voldoende ruimte heeft om te bruisen. Verhit hem tot 175 °C, gooi er een stukje brood in om de temperatuur te testen: het brood moet in ongeveer 2 min. goudbruin zijn. Bak de kaasbolletjes in porties, zodat er voldoende ruimte is om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Schep ze wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken terwijl je de rest bakt.
  4. Serveer ze warm of koud, op een bedje van reepjes komkommer, gesnipperde muntblaadjes en geroosterde pistachenoten (of walnoten).

Tip:

Bron: Comptoir Libanais, Tony Kitous en Dan Lepard

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tony Kitous & Dan Lepard's gesmolten geitenkaas met sesamzaadkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ge­smol­ten gei­ten­kaas met se­sam­zaad­korst

1
1

Zet 3 kommetjes klaar en zorg ervoor dat je je handen kunt wassen.

2
2
  • 150 g bloem
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl zout

Roer in het eerste kommetje de bloem, tijm (of za’atar) en het zout door elkaar.

3
3
  • 2 eieren
  • 100 g broodkruim
  • 50 g zwart sesamzaad
  • 50 g sesamzaad

Kluts in de tweede kom de eieren met een snufje zout en roer in de derde kom het broodkruim en de sesamzaadjes door elkaar.

4
4
  • 6 petits chevres doux 45+

Hussel de kaasjes door de gekruide bloem, haal ze door het ei en rol ze door het broodkruimmengsel om ze een egaal jasje te geven.

5
5
  • 1 liter zonnebloemolie

Verhit een laag olie in een diepe pan met dikke bodem, maar vul hem maximaal voor een derde, zodat de olie voldoende ruimte heeft om te bruisen.

6
6

Verhit de olie tot 175 °C, gooi er een stukje brood in om de temperatuur te testen: het brood moet in ongeveer 2 min. goudbruin zijn.

7
7

Bak de kaasbolletjes in porties, zodat er voldoende ruimte is om ze gelijkmatig bruin te laten worden.

8
8

Schep ze wanneer ze goudbruin zijn met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken terwijl je de rest bakt.

9
9
  • ½ komkommer
  • 15 g verse munt
  • 50 g pistachenoten

Serveer ze warm of koud, op een bedje van reepjes komkommer, gesnipperde muntblaadjes en geroosterde pistachenoten (of walnoten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.