Spelt­sa­la­de met gei­ten­kaas en gra­naat­ap­pel

De granaatappel is lekker sappig en supergezond. Een goede keuze dus, deze rijkgevulde salade.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De granaatappel is lekker sappig en supergezond. Een goede keuze dus, deze rijkgevulde salade. 4 personen
2 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen een stukje van de onder- en de bovenkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken van 5 cm.
  2. Verhit de grillpan. Besprenkel de uitjes met 1 el van de olie en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  3. Rasp de groene schil van de limoen boven de spelt en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Houd een paar blaadjes munt achter en snijd de rest in reepjes. Meng de munt met de granaatappelpitjes, rucola en muhammara door de spelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de partjes geitenkaas op de speltsalade en strooi de gegrilde uitjes erover. Garneer met de rest van de munt.

variatietip:

Vervang de muhammara eventueel door milde tomatendip (bakje 175 g, koelvers).

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­sa­la­de met gei­ten­kaas en gra­naat­ap­pel

1
1
  • 300 g spelt

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal.

2
2
  • 6 salade-uitjes

Snijd ondertussen een stukje van de onder- en de bovenkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken van 5 cm.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Besprenkel de uitjes met de olie en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 limoen
  • 3 el olijfolie

Rasp de groene schil van de limoen boven de spelt en pers de vrucht erboven uit. Voeg de olie toe en schep om.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 15 g verse munt

Houd een paar blaadjes munt achter en snijd de rest in reepjes.

6
6
  • 200 g granaatappelpitjes
  • 40 g rucola
  • 200 g muhammara

Meng de munt met de granaatappelpitjes, rucola en muhammara door de spelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g petits chevres doux 45+

Leg de partjes geitenkaas op de speltsalade en strooi de gegrilde uitjes erover. Garneer met de rest van de munt.

variatietip:

Vervang de muhammara eventueel door milde tomatendip (bakje 175 g, koelvers).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.