Pom­poen-pa­pri­kastoof

De smaak van de herfst in een zalige pompoenstoof.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaak van de herfst in een zalige pompoenstoof. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  3. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1,5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-paprikastoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-pa­pri­kastoof

1
1
  • 500 g flespompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.

2
2
  • 1 el karwijzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • ½ pot geroosterde rode paprika's
  • ½ citroen

Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 1 laurierblaadje
  • ½ el Zeeuwse keukenstroop
  • 600 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten

Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1,5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook.

7
7

Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om.

8
8

Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.