Soep van to­ma­ten en ro­de pa­pri­ka

Back to basics: kruidige soep met tomaat en geroosterde paprika. Extra power? Voeg dan wat chilipoeder toe.

(485)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Back to basics: kruidige soep met tomaat en geroosterde paprika. Extra power? Voeg dan wat chilipoeder toe. 4 personen
3 485

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe. Bak in enkele minuten licht goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snijd de stelen fijn. Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 min.
  2. Snijd de paprika's in stukken. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 min. tot de paprika begint te karamelliseren. Voeg wat zout en peper toe en de azijn. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe.
  3. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken tot hij iets is ingedikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de gescheurde blaadjes basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.

variatietip:

Voeg chilipoeder toe voor wat extra power.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.905 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Soep van tomaten en rode paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep van to­ma­ten en ro­de pa­pri­ka

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 15 g basilicum

Bak in enkele minuten licht goudbruin. Pluk de blaadjes basilicum en snijd de stelen fijn. Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 min.

3
3
  • 1 pot geroosterde paprika

Snijd de paprika's in stukken. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 min. tot de paprika begint te karamelliseren.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Voeg wat zout en peper toe en de azijn. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe.

5
5

Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe de deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken tot hij iets is ingedikt.

6
6

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 4 tl olijfolie extra vierge

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de gescheurde blaadjes basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.

variatietip:

Voeg chilipoeder toe voor wat extra power.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.