Pom­poen-pa­pri­kastoof met ei en brood

Met brood en ei wordt dit pompoengerecht een volledige maaltijd.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met brood en ei wordt dit pompoengerecht een volledige maaltijd. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
  3. Schep de helft van de stoof over in een koekenpan. Maak in elke pan 4 holtes en breek boven elke holte 1 ei. Doe een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 min. op laag vuur gaar worden. Bestrooi de stoof met tuinkers. Serveer met het brood.

variatietip:

Maak de stoof met flespompoen of Japanse kabocha pompoen.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.415 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-paprikastoof met ei en brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-pa­pri­kastoof met ei en brood

1
1
  • 500 g flespompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 el karwijzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 230 g geroosterde rode paprika's
  • ½ citroen

Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 1 laurierblaadje
  • ½ el Zeeuwse keukenstroop
  • 600 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten

Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar.

7
7

Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.

8
8
  • 8 eieren

Schep de stoof over in de koekenpannen. Maak in elke pan 4 holtes en breek boven elke holte 1 ei.

9
9

Doe een deksel op de pannen en laat de eieren in 10 min. op laag vuur gaar worden.

10
10
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 meerzadenbrood

Bestrooi de stoof met tuinkers. Serveer met het brood.

variatietip:

Maak de stoof met flespompoen of Japanse kabocha pompoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.