Pom­poen-pa­pri­kastoof met worst­jes

De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1.5 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
  3. Kook ondertussen de rijst en volkoren granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en braad de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de rijst en granen met de stoof en worstjes.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en rucola.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.090 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-paprikastoof met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-pa­pri­kastoof met worst­jes

1
1
  • 500 g flespompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 el karwijzaad
  • 230 g geroosterde rode paprika's

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes.

3
3
  • ½ citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1½ el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

5
5
  • 1 laurierblaadje
  • ½ el Zeeuwse keukenstroop
  • 600 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten

Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar.

7
7

Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.

8
8
  • 300 g rijst en volkoren granen

Kook ondertussen de rijst en volkoren granen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 2 el olijfolie
  • 270 g Toscaanse worstjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en braad de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

10
10

Serveer de rijst en granen met de stoof en worstjes.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas en rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.