Noe­dels met palm­kool en man­go-kip­spies­jes

Dit oude koolras uit Italië smaakt iets pittiger dan 'onze' boerenkool. Het proeven waard!

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Dit oude koolras uit Italië smaakt iets pittiger dan 'onze' boerenkool. Het proeven waard! 3 personen
3 29

Ingrediënten

3 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren en snijd de kool in reepjes van 2½ cm. Snijd de bospeen in schuine plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de kip, curry, 1½ el olie, peper en eventueel zout in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Rijg de mango en kip om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de mango-kipspiesjes 10 min. rondom. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen 3 el olie in een wok en roerbak de kool, bospeen, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. Doe de mie, de rest van de olie, de sojasaus en het sesamzaad erbij in de wok en bak 3 min. Serveer de noedels met de mango-kipspiesjes.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.290 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Noedels met palmkool en mango-kipspiesjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met palm­kool en man­go-kip­spies­jes

1
1
  • 250 g eiermie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

2
2
  • 500 g palmkool

Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren en snijd de kool in reepjes van 2½ cm.

3
3
  • 300 g geschilde bospenen
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bospeen in schuine plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 300 g kipblokjes
  • 3 el Thaise groene curry
  • 1½ el sesamolie

Meng de kip, curry, olie, peper en eventueel zout in een kom.

5
5
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Rijg de mango en kip om en om aan de satéprikkers.

6
6

Verhit de grillpan en gril de mango-kipspiesjes 10 min. rondom. Keer regelmatig.

7
7
  • 3 el sesamolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kool, bospeen, knoflook, peper en eventueel zout 5 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

8
8
  • 2 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad

Doe de mie, de olie, de sojasaus en het sesamzaad erbij in de wok en bak 3 min. Serveer de noedels met de mango-kipspiesjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.