Noe­del­sa­la­de met man­go en gar­na­len

Een avondje Aziatisch? Deze salade is makkelijk te maken, en bevat meerdere oosterse smaken.

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een avondje Aziatisch? Deze salade is makkelijk te maken, en bevat meerdere oosterse smaken. 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  3. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
  4. Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met mango en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met man­go en gar­na­len

1
1
  • 150 g mihoen

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

3
3
  • 1 zoete puntpaprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 eetrijpe mango's

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

5
5
  • 4 el Thaise zoete chilisaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • 1 el rijstolie

Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor.

6
6
  • 15 g koriander
  • 200 g jumbogarnalen

Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.

variatietip:

Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.