Rijst­sa­la­de met to­nijn en bi­mi

In een handomdraai een oosters gerecht op tafel.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht In een handomdraai een oosters gerecht op tafel. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook ondertussen de bimi 3 min. in kokend water beetgaar.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Meng het limoenrasp en -sap met de rode peper, sojasaus en sesamolie tot een dressing. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Meng de dressing door de rijst. Schep de bimi, koriander, avocado en tonijn erdoor. Bestrooi met het sesamzaad.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rijstsalade met tonijn en bimi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met to­nijn en bi­mi

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g bimi

Kook ondertussen de bimi 3 min. in kokend water beetgaar.

3
3
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 tl sesamolie

Meng het limoenrasp en -sap met de rode peper, sojasaus en sesamolie tot een dressing.

6
6
  • 15 g koriander
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Meng de dressing door de rijst. Schep de bimi, koriander, avocado en tonijn erdoor. Bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.