Yo­tam Ot­to­leng­hi's pom­poen met chi­liyog­hurt en ko­ri­an­dersaus

Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team.

(261)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Yoghurt en chili vormen een heerlijk fris team. 4 personen
3 261

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  3. Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Tip:

Bron: Plenty more, Yotam Ottolenghi

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yo­tam Ot­to­leng­hi's pom­poen met chi­liyog­hurt en ko­ri­an­dersaus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten.

3
3
  • 1 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • ¾ tl zout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper

Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt.

4
4

Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren.

5
5

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

6
6
  • 50 g koriander
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl zout

Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij.

7
7
  • 20 g pompoenpitten

Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven.

8
8

Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

9
9
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1½ tl sriracha sauce

Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar.

10
10

Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree.

11
11

Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren.

12
12

Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.