Yo­tam Ot­to­leng­hi's quinoa met ge­gril­de to­ma­ten en knof­look

Voedzaam, pittig en vol groenten, dit gerecht van meesterchef Ottolenghi.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Voedzaam, pittig en vol groenten, dit gerecht van meesterchef Ottolenghi. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Doe de chilipeper, 15 g peterselie, 15 g muntblaadjes en 100 ml olijfolie voor de kruidenolie in de kleine kom van de foodprocessor samen met 1/2 tl zout. Mix alles tot een dikke vloeibare, gladde saus.
  2. Doe de quinoa in een middelgrote pan, voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook. Draai het vuur naar halfhoog en laat de quinoa in de open pan 25 min. zachtjes pruttelen, roer af en toe tot het een soort pap is geworden. Vouw er helemaal tot slot de boter door tot hij is gesmolten, gevolgd door 10 g fijngesneden peterselie en de fetablokjes en zorg dat de stukjes feta heel blijven.
  3. Zet in die tijd een hapjespan op hoog vuur en doe 1 el olijfolie erin. Voeg als de olie heet is de tomaatjes toe en rooster ze ca. 5 min.; schud de pan een of twee keer zodat ze rondom licht geblakerd zijn. Rooster de knoflook 30 seconden mee zodat hij goudbruin wordt zonder te verbranden. Schud de tomaatjes en knoflook in een schaal en bestrooi ze met 1/4 tl zout en wat versgemalen zwarte peper.
  4. Hak de muntblaadjes fijn en meng ze vlak voor het opdienen door de tomaatjes. Tip: Doe dat echt op het laatste moment, omdat munt na het snijden vrijwel direct verkleurt. Schep de warme quinoabrij in ondiepe borden, verdeel de tomaatjes erop, sprenkel er kruidenolie overheen en dien de quinoa meteen op.

Tip:

Bron: Plenty More, Yotam Ottolenghi

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Yotam Ottolenghi's quinoa met gegrilde tomaten en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yo­tam Ot­to­leng­hi's quinoa met ge­gril­de to­ma­ten en knof­look

1
1
  • 1 groene peper

Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.

2
2
  • 15 g peterselie
  • 15 g munt
  • 100 ml olijfolie
  • ½ tl zout

Doe de chilipeper, de peterselie, de muntblaadjes en olijfolie voor de kruidenolie in de kleine kom van de foodprocessor samen met het zout.

3
3

Mix alles tot een dikke vloeibare, gladde saus.

4
4
  • 250 g quinoa
  • 1.1 liter koude groentebouillon

Doe de quinoa in een middelgrote pan, voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook.

5
5

Draai het vuur naar halfhoog en laat de quinoa in de open pan 25 min. zachtjes pruttelen, roer af en toe tot het een soort pap is geworden.

6
6
  • 20 g boter
  • 10 g peterselie
  • 100 g feta

Vouw er helemaal tot slot de boter door tot hij is gesmolten, gevolgd door de fijngesneden peterselie en de fetablokjes en zorg dat de stukjes feta heel blijven.

7
7
  • 1 el olijfolie

Zet in die tijd een hapjespan op hoog vuur en doe de olijfolie erin.

8
8
  • 250 g minipruimtomaatjes

Voeg als de olie heet is de tomaatjes toe en rooster ze ca. 5 min.; schud de pan een of twee keer zodat ze rondom licht geblakerd zijn.

9
9
  • 4 tenen knoflook

Rooster de knoflook 30 seconden mee zodat hij goudbruin wordt zonder te verbranden.

10
10
  • ¼ tl zout

Schud de tomaatjes en knoflook in een schaal en bestrooi ze met het zout en wat versgemalen zwarte peper.

11
11
  • 10 g munt

Hak de muntblaadjes fijn en meng ze vlak voor het opdienen door de tomaatjes. Tip: Doe dat echt op het laatste moment, omdat munt na het snijden vrijwel direct verkleurt.

12
12

Schep de warme quinoabrij in ondiepe borden, verdeel de tomaatjes erop, sprenkel er kruidenolie overheen en dien de quinoa meteen op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.