Ka­bel­jauw met boe­ren­kool

De kabeljauw - extra bijzonder door het knapperige kaaskorstje - wordt geserveerd met boerenkool en aardappelpuree.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De kabeljauw - extra bijzonder door het knapperige kaaskorstje - wordt geserveerd met boerenkool en aardappelpuree. 4 personen
2 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken (1 stuk/persoon). Vet de ovenschaal in en leg de kabeljauw erin, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover. Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
  4. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met boe­ren­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 25 g paneermeel

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.

3
3
  • 300 g kabeljauwfilet

Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Vet de ovenschaal in en leg daarin de kabeljauw, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover.

4
4

Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 600 g boerenkool
  • 2 el grove Zaanse mosterd

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min.

6
6
  • 200 ml kraanwater

Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.

7
7
  • 900 g aardappelpuree met boter

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.