Snel­le huts­pot met ge­bak­ken kaas

Hutspot én kaas: wil je een avond Hollands koken (zonder vlees), dan is dit gerecht perfect.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hutspot én kaas: wil je een avond Hollands koken (zonder vlees), dan is dit gerecht perfect. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok en bak de hutspotgroente 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de kaas in 8 gelijke plakken. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Haal de plakken kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Amsterdamse ui uitlekken.
  5. Schep de hutspotgroente, puree, Amsterdamse ui en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de gebakken kaasplakken erop en serveer de rest van de mosterd apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2016

Snelle hutspot met gebakken kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le huts­pot met ge­bak­ken kaas

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kg hutspotgroenten

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de hutspotgroente 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 300 g Zaanlander 35+ jong belegen

Snijd ondertussen de kaas in 8 gelijke plakken.

3
3
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 40 g panko

Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord.

4
4

Haal de plakken kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.

5
5
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 4 min. op middelhoog vuur.

6
6

Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 800 g aardappelpuree met boter
  • 340 g Amsterdamse uitjes

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Amsterdamse ui uitlekken.

8
8
  • 1 el grove Zaanse mosterd

Schep de hutspotgroente, puree, Amsterdamse ui en mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 el grove Zaanse mosterd

Leg de gebakken kaasplakken erop en serveer de mosterd apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.