Boe­ren­kool (met worst)

(510)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 510

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g gemalen geraspte oude kaas doorheen te mengen.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool (met worst)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool (met worst)

1
1
  • 1½ kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g boerenkool

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 350 g Gelderse rookworsten

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 3 el honingmosterd

Verwarm de melk en boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout.

4
4

Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g gemalen geraspte oude kaas doorheen te mengen.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.