Bre­tons ge­hakt­brood

Je gehaktbrood breng je in een klap op smaak met de kruidenmix.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Je gehaktbrood breng je in een klap op smaak met de kruidenmix. 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met de mix voor Bretons gehakt, soepgroenten en het ei. Vet de ovenschaal in. Kneed het gehaktmengsel tot een brood en leg in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit na 15 min. oventijd de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Voeg de ui en Provençaalse kruidenmix toe en roerbak nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het gehaktbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bretons gehaktbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bre­tons ge­hakt­brood

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 40 g mix voor Bretons gehakt
  • 150 g tuinkruidensoepgroenten
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met de mix voor Bretons gehakt, soepgroenten en het ei.

2
2

Vet de ovenschaal in. Kneed het gehaktmengsel tot een brood en leg in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g bakaardappeltjes

Snipper ondertussen de ui. Verhit na 15 min. oventijd de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeltjes in 5 min. op hoog vuur bruin.

4
4
  • 2 tl Provençaalse kruidenmix
  • 300 g tuinbonen

Voeg de ui en Provençaalse kruidenmix toe en roerbak nog 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak nog 3 min.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het gehaktbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.