To­ma­ten-ge­hakt­brood

In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(254)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In de oven heeft de tomaat de tijd om heerlijk zoet te worden. Lekker met krieltjes en groene salade. 4 personen
3 254

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los en snipper de ui.
  2. Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree, het ei, de ui en oregano. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in plakjes en vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm en druk er de plakjes tomaat in. Bak het gehaktbrood in ca. 35 min. in de oven gaar.
  3. Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de krieltjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-gehaktbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-ge­hakt­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • ½ el oregano

Klop het ei los en snipper de ui. Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree, het ei, de ui en oregano. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 tomaat
  • 2 el olijfolie

Snijd de tomaten in plakjes en vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm en druk er de plakjes tomaat in.

4
4

Bak het gehaktbrood in ca. 35 min. in de oven gaar.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 700 g krieltjes

Verhit 15 min. voor het einde van de oventijd de olie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin en gaar.

6
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.