Ge­hakt­brood

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • cakevorm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in reepjes, boen de aardappelen schoon en snijd in stukken. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, het ei en breng op smaak met peper en zout. Vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm. Bak het gehaktbrood in 35-40 min. gaar.
  2. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui. Voeg de bleekselderij en bevroren tuinerwten toe en bak de groenten op matig vuur in 5 min. knapperig gaar. Breng ze op smaak met peper en zout.
  3. Neem het gehaktbrood uit de oven, schenk het braadvocht weg en stort het gehaktbrood op een snijplank. Laat 5 min. afkoelen en snijd in 8 plakken. Schud de aardappelen om met de rest van de olie en serveer met het gehaktbrood en de bleekselderij-erwtenmix.

combinatietip:

Lekker met ketchup of curry.

combinatietip:

Gehaktbrood is afgekoeld ook lekker op brood!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood

terug naar recept

Ge­hakt­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in reepjes, boen de aardappelen schoon en snijd in stukken.

3
3
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei

Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, het ei en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet de cakevorm in. Schep het gehaktmengsel in de cakevorm. Bak het gehaktbrood in 35-40 min. gaar.

5
5
  • 2 el olijfolie

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui.

6
6
  • 450 g extra fijne tuinerwten

Voeg de bleekselderij en bevroren tuinerwten toe en bak de groenten op matig vuur in 5 min. knapperig gaar. Breng ze op smaak met peper en zout.

7
7

Neem het gehaktbrood uit de oven, schenk het braadvocht weg en stort het gehaktbrood op een snijplank. Laat 5 min. afkoelen en snijd in 8 plakken.

8
8
  • 2 el olijfolie

Schud de aardappelen om met de olie en serveer met het gehaktbrood en de bleekselderij-erwtenmix.

combinatietip:

Lekker met ketchup of curry.

combinatietip:

Gehaktbrood is afgekoeld ook lekker op brood!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.