Ge­hakt­brood

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 40 min wachten
(78)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, half-om-halfgehakt, uien, ei, aardappels, olijfolie, bleekselderij en tuinerwten Hollands hoofdgerecht 4 personen 765 kcal
3 78

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • cakevorm inhoud 1 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, het ei en zout en peper naar smaak. Schep het gehaktmengsel in de ingevette cakevorm. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui. Voeg de bleekselderij en bevroren tuinerwten toe en bak de groenten op matig vuur in 5 minuten knapperig gaar. Breng ze op smaak met zout en peper. Neem het gehaktbrood uit de oven, schenk het braadvocht weg en stort het gehaktbrood op een snijplank. Laat 5 minuten afkoelen en snijd in 8 plakken. Schud de aardappelen om met 2 eetlepels olie en serveer met het gehaktbrood en de bleekselderij-erwtenmix. Lekker met ketchup of curry.

Tip

Gehaktbrood is afgekoeld ook lekker op brood!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 765 kcal
  • Eiwit 36 g
  • Vet 41 g
  • Koolhydraten 62 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.