Ge­hakt­brood

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 765 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • cakevorm inhoud 1 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, het ei en zout en peper naar smaak. Schep het gehaktmengsel in de ingevette cakevorm. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui. Voeg de bleekselderij en bevroren tuinerwten toe en bak de groenten op matig vuur in 5 minuten knapperig gaar. Breng ze op smaak met zout en peper. Neem het gehaktbrood uit de oven, schenk het braadvocht weg en stort het gehaktbrood op een snijplank. Laat 5 minuten afkoelen en snijd in 8 plakken. Schud de aardappelen om met 2 eetlepels olie en serveer met het gehaktbrood en de bleekselderij-erwtenmix. Lekker met ketchup of curry.

Tip:

Gehaktbrood is afgekoeld ook lekker op brood!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.