Zalm in krui­den­ma­ri­na­de

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoenen uitpersen. In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak. Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren. Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden. Plakjes zalm in marinade leggen. Schaal afdekken met plasticfolie en zalm minimaal 1 uur op koele plek laten marineren. De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze. Plakjes na een halfuur voorzichtig omdraaien. Plakjes zalm uit marinade nemen en op zes borden leggen. Resterende marinade over zalm scheppen. Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.