Op bord ge­gaar­de zalm in dil­le-bies­look­ma­ri­na­de

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen. Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren. Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.
  2. Zalm 30 min. in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden). Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 min. gloeiendheet laten worden. Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen. Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden. Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen). Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap. Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen. Garneren met resterende sprieten bieslook. Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.