Zalm in li­moen-room­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak. Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast. Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht. Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm vanbinnen rosé is.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.