Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en halveren. Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen. Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Hazelnoten en pruimen grof hakken. In pan helft van boter verhitten. Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken. Tomaat, hazelnoten, pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen. Saus ca. 15 minuten laten sudderen. Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer gladpureren.
  2. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden. Chocolade breken en in saus laten smelten. Saus zachtjes doorwarmen. Vlees en saus over borden verdelen. Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.