Ge­lak­te var­kens­rol­la­de ge­vuld met prui­men

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rollade (opbind)touw
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vlees droogdeppen met keukenpapier. Vlees aan brede kant met scherp mes opensnijden tot dunne (1 à 1 1/2 cm) platte lap. Bestrooien met zout en peper. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In kom appel, pruimen en citroensap door elkaar scheppen. Vlees beleggen met pruimenmengsel en oprollen tot rollade. Met keukentouw rollade 1 keer in lengte en 3 keer in de breedte dichtbinden.
  2. In braadpan boter verhitten en rollade rondom bruin bakken. Vlees met deksel schuin op pan in ca. 50 minuten zachtjes gaar braden. Rollade in ovenschaal leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Wijn, vleesfond en slagroom door bakvet roeren en zachtjes laten koken tot een mooie jus, aanbaksels losroeren. Jam erdoor roeren. Rollade aan bovenzijde bestrijken met appelstroop en ca. 5 minuten onder hete grill zetten. Intussen in kopje maizena met 3 el water gladroeren en hiermee saus licht binden. Op smaak brengen met zout en peper. Touw van rollade verwijderen en rollade in 8 plakken snijden. Iets saus erover scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met rode kool en gebakken krieltjes met dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.