Har­ti­ge taart met to­maat & ui

Quiche zonder room en kaas? Kan prima. De puree maakt hem romig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Quiche zonder room en kaas? Kan prima. De puree maakt hem romig. 4 personen
3 199

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)
  • bakkwast
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met 1 el olie. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met ½ el olie. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen, en bestrijk met olie. Herhaal met de rest van de vellen. Vouw overhangende hoeken naar binnen. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout en 1 teen knoflook in 10 min. gaar. Giet af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Snijd de uien in halve ringen en halveer de tomaten. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en tijm 10 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de puree over het filodeeg en schep het ui-tijmmengsel erop. Verdeel de tomaten erover met de snijkant naar boven en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hartige taart met tomaat & ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met to­maat & ui

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 vel filodeeg
  • 1½ el olijfolie

Vet de quichevorm in met 1 el olie. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met ½ el olie.

3
  • 2 el olijfolie
  • 4 vellen filodeeg

Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen, en bestrijk met olie. Herhaal met de rest van de vellen. Vouw overhangende hoeken naar binnen.

4

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout en de knoflook in 10 min. gaar.

6

Giet af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
  • 2 rode uien
  • 360 g tomatenmix
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn.

8
  • 1½ el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en tijm 10 min. op laag vuur.

9
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de azijn toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

10

Verdeel de puree over het filodeeg en schep het ui-tijmmengsel erop. Verdeel de tomaten erover met de snijkant naar boven en bestrooi met peper.

11

Bak ca. 10 min. in de oven. Serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.