Ven­kel­qui­che

Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje! 4 personen
3 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Vet de quichevorm in. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.
  2. Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.
  4. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
  5. Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Venkelquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 g boter

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met de ontdooide plakjes deeg.

3
3
  • 2 venkelknollen

Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 200 g brie
  • 400 g artisjokharten

Snijd de brie in plakken en snijd de artisjokharten grof.

5
5

Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel ¾ van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.

6
6
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 el gedroogde dragon

Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.

7
7

Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

8
8

Neem uit de oven en laat 15 min. staan.

9
9
  • 75 g gezouten cashewnoten

Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

10
10

Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.