Tor­ta sa­la­ta

Een Italiaans taartje tjokvol groente.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Een Italiaans taartje tjokvol groente. 4 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de venkel en courgette in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne, halve ringen en rasp de kaas. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 4 min. Voeg na 2 min. de courgette en ui toe. Laat uitlekken en 10 min. afkoelen.
  2. Klop ondertussen ei los. Leg de plakjes deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat, dat er een plak van 3 bij 3 plakjes ontstaat. Bestrijk de randen met wat ei en bewaar de rest. Druk de randen aan. Snijd een zo groot mogelijke ronde vorm. Prik gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  3. Meng de venkel, courgette en ui met de oregano en 2 eieren. Meng de kaas door het groentemengsel. Breng op smaak met peper. Leg het mengsel in het midden van het deeg en laat een rand van 5 cm rondom vrij. Vouw de randen terug zodat het mengsel voor een deel wordt bedekt. Bestrijk de deegrand met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

serveertip:

Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Torta salata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­ta sa­la­ta

1
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette

Snijd de venkel en courgette in dunne plakjes.

2
  • 1 ui
  • 75 g Pecorino Romano

Snijd de ui in dunne, halve ringen en rasp de kaas.

3

Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 4 min. Voeg na 2 min. de courgette en ui toe. Laat uitlekken en 10 min. afkoelen.

4
  • 1 ei
  • 9 plakjes deeg voor hartige taart

Klop ondertussen het ei los. Leg de plakjes deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat, dat er een vierkante plak deeg ontstaat.

5

Bestrijk de randen met wat ei en bewaar de rest. Druk de randen aan. Snijd een zo groot mogelijke ronde vorm. Prik gaatjes in het deeg.

6

Verwarm de oven voor op 170 °C.

7
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 2 eieren

Meng de venkel, courgette en ui met de oregano en de eieren. Meng de kaas door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.

8

Leg het mengsel in het midden van het deeg en laat een rand van 5 cm rondom vrij. Vouw de randen terug zodat het mengsel voor een deel wordt bedekt.

9

Bestrijk de deegrand met de rest van het losgeklopte ei.

10

Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

serveertip:

Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.