Cham­pig­non­qui­che met rook­kaas

Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(276)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze kaas met zijn rokerige smaak gaat perfect samen met de kastanjechampignons. 4 personen
3 276

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
  2. Klop de eieren los met de slagroom. Druk het deeg in de vorm. Rasp de rookkaas. Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas. Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing. Serveer de quiche met de tomatensalade.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 40-41

Champignonquiche met rookkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­qui­che met rook­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g kastanjechampignons

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 2 el boter

Verhit de boter in een koekenpan en champignons 10 min. bakken en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.

4
4
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom.

5
5
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Druk het deeg in de vorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6
  • 100 g rookkaas

Rasp de rookkaas.

7
7

Meng de champignons met het ei-roommengsel en de kaas.

8
8

Verdeel het champignon-kaasmengsel over de bodem van de quiche. Bak in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin.

9
9
  • 6 tomaten
  • 5 el balsamicodressing

Snijd de tomaten in plakjes en meng met de dressing.

10
10

Serveer de quiche met de tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.