Ge­bak­ken ap­pel en ap­pel­chips met ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 100 ºC. Voor appelchips 1 appel wassen en vanaf steeltje in dunne plakjes schaven (minstens 16). Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in oven laten drogen tot ze krokant zijn. Appelchips voorzichtig uit oven nemen en op bord laten afkoelen.
  2. Overige appels schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In koekenpan boter smelten. Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken. Calvados in pan schenken en appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden. Appelpartjes op vier borden rangschikken. Grote bol roomijs in midden scheppen. In elke ijsbol 3 appelchips steken.

Tip:

Calvados geeft extra smaak aan dit nagerecht, maar kan ook vervangen worden door appelsap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.