Ap­pel-ro­zijn­crum­ble met va­nil­le-ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet
  • foodprocessor of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.