Crê­pes-taart met ap­pel

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 20 cm of groter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak het pannenkoekbeslag met het ei en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 10 pannenkoekjes (crêpes). Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 4 min. goudbruin. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Kook met 75 ml water op laag vuur in 15-20 min. gaar. Schep af en toe om. Voeg 125 g suiker toe, draai het vuur hoog en roer tot een dikke moes. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Roer de slagroom, het merg en de calvados door de appelmoes. Leg 1 crêpe in de ovenschaal. Bestrijk met een laagje appelmoes, bestrooi met amandelschaafsel en leg er een andere crêpe bovenop. Ga door tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe, schenk de boter erover en bestrooi met de resterende suiker. Zet de schaal bovenin de oven en bak de taart 30 min. tot de suiker bovenop de taart goudbruin is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Tip:

U kunt de crêpes-taart maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

Tip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de calvados door appelsap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.