Open ap­pel-aal­be­staart

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 stuks
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom bloem zeven. Boter door bloem wrijven, tot korrelige structuur ontstaat. Een voor een enkele eetlepels water erdoor roeren, blijven kneden tot samenhangende structuur ontstaat. Pas eetlepel water toevoegen als vorige door deeg is opgenomen. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 30 min. laten rusten.
  2. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot cirkel met doorsnede van ca. 35 cm. Deeglap voorzichtig rondom deegroller vouwen (om makkelijk te verplaatsen), op midden van met bakpapier beklede bakplaat leggen en uitvouwen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vanillestokje in de lengte opensnijden en merg met mes eruit schrapen. Aalbessen van takjes rissen. In kom appel met aalbes, drie kwart van suiker en merg omscheppen. Binnenkant van deeg met eierdooier bestrijken, tot ca. 5 cm van deegrand. Griesmeel over bestreken deeg verdelen. Fruitvocht in zeef laten uitlekken. Fruit op middelste deel van deeglap leggen en randen losjes rondom fruit vouwen. Eiwit loskloppen en bovenkant van deegrand ermee bestrijken. Rest van suiker over met eiwit bestreken deegrand strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en taart in ca. 35 min. gaarbakken. Taart is maximaal 1 dag houdbaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.