En­chi­l­a­d­a's met zo­mer­se chi­li con car­ne

Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas. 4 personen
2 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode en gele paprika in repen en van de groene in blokjes. Snijd de ham in reepjes.
  3. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de ham en groene paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.
  4. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rode en gele paprikarepen 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  5. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de paprikarepen en chili con carne over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven. Serveer de enchilada’s met de salsasaus.

combinatietip:

Lekker met een salade van gemengde sla en kruidenvinaigrette.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.995 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Enchilada's met zomerse chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­chi­l­a­d­a's met zo­mer­se chi­li con car­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1½ teen knoflook
  • 1 zak paprikamix

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

3
3
  • 100 g coburgerham

Snijd het vruchtvlees van de rode en gele paprika in repen en van de groene in blokjes. Snijd de ham in reepjes.

4
4
  • 2½ tl picadillo

Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.

5
5

Voeg de ham en groene paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

6
6
  • 800 g limabonen
  • 600 g cannellinibonen
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie
  • 3 tastytomtrostomaten

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.

7
7

Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode en gele paprikarepen 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

9
9
  • 8 meergranen tortillawraps

Verdeel de paprikarepen en chili con carne over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ingevette ovenschaal.

10
10
  • 150 g gemalen belegen geitenkaas 50+

Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.

11
11
  • 300 g salsasaus mild

Serveer de enchilada’s met de salsasaus.

combinatietip:

Lekker met een salade van gemengde sla en kruidenvinaigrette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.