Zo­mer­se chi­li con car­ne

Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.

(281)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham. 4 personen
3 281

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
  2. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.
  3. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met jalapeños (pepers) en verse koriander.

bewaartip:

Je kunt de chili 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat eerst even afkoelen voordat je het in de vriezer zet.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se chi­li con car­ne

1
  • 1 rode ui
  • 1½ teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
  • 2½ tl picadillo

Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.

3
  • 100 g Coburger ham
  • 1 groene paprika

Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

4
  • 800 g limabonen
  • 600 g cannellinibonen
  • 3 tastytomtrostomaten
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.

5

Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met jalapeños (pepers) en verse koriander.

bewaartip:

Je kunt de chili 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat eerst even afkoelen voordat je het in de vriezer zet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.