Zo­mer­se chi­li con car­ne met Op­per­doe­zers

Deze seizoensaardappeltjes zijn gepoft heerlijk met chili en frisse crème fraîche.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze seizoensaardappeltjes zijn gepoft heerlijk met chili en frisse crème fraîche. 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie. Pof in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.
  4. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in 15 min. gaar worden. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraîche. Voeg peper en eventueel zout toe.
  6. Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 5 min. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraîche in. Serveer met de mais en chili.
video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 24 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse chili con carne met Opperdoezers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se chi­li con car­ne met Op­per­doe­zers

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 4 Opperdoezer Ronde aardappelen

Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie.

3
3

Pof in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.

4
4
  • 1 rode ui
  • 1½ teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 2½ tl picadillo

Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.

6
6
  • 100 g Coburger ham
  • 1 groene paprika

Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

7
7
  • 800 g limabonen
  • 600 g cannellinibonen
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie
  • 3 tastytomtrostomaten

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.

8
8

Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 4 maiskolven

Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook.

10
10

Laat op middelhoog vuur in 15 min. gaar worden. Laat uitlekken.

11
11
  • 2 bosuitjes
  • 200 g crème fraîche

Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraîche. Voeg peper en eventueel zout toe.

12
12

Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 5 min.

13
13

Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraîche in. Serveer met de mais en chili.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.