Ba­na­nen-ko­kos­cake

De banaan zorgt ervoor dat de cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 394 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De banaan zorgt ervoor dat de cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch. 16 personen
3 106

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • cakevorm (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig. Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot 100 g kokos toe.
  2. Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
  3. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de rest van het kokos en laat afkoelen. Snijd de cake in plakken.

combinatietip:

Lekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.

bewaartip:

Je kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 394 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bananen-kokoscake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen-ko­kos­cake

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in.

2
2
  • 300 g boter
  • 300 g suiker

Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig.

3
3
  • 6 eieren

Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel.

4
4
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 100 g gemalen kokos

Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot het kokos toe.

5
5
  • 6 bananen

Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag.

6
6
  • 1 el zelfrijzend bakmeel

Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm.

7
7

Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

8
8

Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.

9
9
  • 4 el poedersuiker

Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen.

10
10
  • 10 g gemalen kokos

Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met het kokos en laat afkoelen.

11
11

Snijd de cake in plakken.

combinatietip:

Lekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.

bewaartip:

Je kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.