Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Hét perfecte toetje voor elke gelegenheid: cakejes met een hart van zacht fruit. 12 stuks
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes (Ø 5-6 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht. Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.
  2. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.
  3. Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.

bewaartip:

Je kunt de cupcakes van tevoren bakken. Bewaar ze maximaal 3 dagen in een gesloten trommel op een koele plek (buiten de koelkast).

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Cupcakes met zwarte kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cup­ca­kes met zwar­te ker­sen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 150 g boter
  • 125 g suiker

Klop met een mixer (of in een keukenmachine) de boter met de suiker zacht.

3
3
  • 2 eieren
  • 50 g smulkwark vanille
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Klop er een voor een de eieren en op het laatst de kwark door. Zeef het bakmeel erboven en mix tot een glad beslag.

4
4
  • 3 el zwarte kersen confiture

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep het beslag erin. Schep een lepeltje confiture in het midden van elke cupcake.

5
5
  • 2 el poedersuiker

Bak de cupcakes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Serveer ze lauwwarm met een bol vanille-ijs.

bewaartip:

Je kunt de cupcakes van tevoren bakken. Bewaar ze maximaal 3 dagen in een gesloten trommel op een koele plek (buiten de koelkast).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.