Cho­co­la­de-em­pan­a­das met ba­naan en ko­kos

Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend!

  • nagerecht
  • 14 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend! 14 stuks
2 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • uitsteekvorm (∅ 10 cm)
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn. Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.
  4. Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk hier de empanadas mee.
  5. Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met dulce de leche (karamelsaus).

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 3 g
Tags

Chocolade-empanadas met banaan en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-em­pan­a­das met ba­naan en ko­kos

1
1
  • 100 g boter

Snijd de boter in stukjes.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2
  • 200 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 50 g poedersuiker
  • ½ tl zout

Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg.

3
3
  • 2 eieren

Voeg de eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg.

4
4

Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

5
5
  • 1 limoen
  • 50 g stemgember

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 55 g gemalen kokos
  • 4 el honing
  • 100 g mokkaboontjes

Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.

7
7
  • 1 bloem om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik.

8
8

Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm.

9
9

Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.

10
10

Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling.

11
11

Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar.

12
12
  • 1 ei

Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hier de empanadas mee.

13
13

Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

combinatietip:

Lekker met dulce de leche (karamelsaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.