Kim­chi

Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten. 10 personen
3 31

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

bewaartip:

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kimchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kim­chi

1
1
  • 1 Chinese kool

Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom.

2
2
  • 1200 ml kraanwater
  • 100 g zout

Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost.

3
3

Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4
4
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 50 ml ciderazijn
  • 3 el vissaus

Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.

5
5
  • 2 el suiker
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 el chilipeper

Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade.

6
6

Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

bewaartip:

Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.