Snel­le kim­chi

Uit de Koreaanse keuken: ingemaakte kool met specerijen.

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Uit de Koreaanse keuken: ingemaakte kool met specerijen. 10 personen
4 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker
  • afsluitbare glazen pot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 stukken en doe in een ruime kom. Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Doe de knoflook, de gember, de azijn en de vissaus in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de suiker, paprikapoeder, srirachasaus en het sesamzaad toe en meng tot een (dikke) marinade. Meng door de kool tot alle kool bedekt is. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

bewaartip:

Je kunt de kimchi 1 week in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle kimchi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le kim­chi

1
1
  • 1 Chinese kool

Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 stukken en doe in een ruime kom.

2
2
  • 1.2 liter water
  • 100 g zout

Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk over de kool en laat 30 min. staan.

3
3

Schep af en toe om. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

4
4
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 50 ml appelciderazijn
  • 3 el vissaus

Doe de knoflook, de gember, de azijn en de vissaus in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel.

5
5
  • 2 el suiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el sriracha sauce
  • 2 el sesamzaad

Voeg de suiker, paprikapoeder, srirachasaus en het sesamzaad toe en meng tot een (dikke) marinade.

6
6

Meng door de kool tot alle kool bedekt is. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

bewaartip:

Je kunt de kimchi 1 week in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.