Kim­chi­tos­ti

Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente).

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Tosti van leftovers met pittige kimchi (gefermenteerde groente). 1 personen
2 9

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • weckpot à 1,5 liter
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd voor de kimchi de kool in repen. Doe in een ruime kom en meng met het zout en de suiker. Laat minimaal 2 uur staan.
  2. Meng de gember, knoflookpuree, gochujang, vissaus, sojasaus, zout en suiker tot een marinade.
  3. Spoel het zout en suiker van de kool. Laat uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit. Voeg toe aan de marinade en meng. Doe in bakjes of weckpotten en zorg ervoor dat de kool bedekt is met de marinade.
  4. Laat de kool ca. 3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Kijk iedere dag even. Proef na 3 dagen. Als je tevreden bent kun je het in de koelkast (in een luchtdicht bakje of weckpot) maximaal 2 weken bewaren.
  5. Bak de bacon in een koekenpan met dikke bodem en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet. Bouw je tosti op met de kaas, 2 el kimchi en bacon. Bak ongeveer 5 min. per kant op laag vuur in het achtergebleven bakvet en voeg eventueel boter of olie toe als het te droog wordt. Beste tosti ooit.

bereidingstip:

Je mag ook meer of minder knoflook, peper en gember gebruiken. Experimenteer en kijk wat je het lekkerst vindt

variatietip:

In plaats van gochujang kun je ook 1 el gedroogde chiliflakes gebruiken.

Tip:

Bron: Instock cooking.

video

Instock - fer­men­te­ren

Allerhande kookt met... - 05:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid

Kimchitosti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kim­chi­tos­ti

1
1
  • 1 Chinese kool
  • 1 el zout
  • 1 el suiker

Snijd voor de kimchi de kool in repen. Doe in een ruime kom en meng met het zout en de suiker. Laat minimaal 2 uur staan.

2
2
  • 50 g verse gember
  • 50 g knoflookpuree
  • 50 g gochujang
  • 60 ml vissaus
  • 60 ml sojasaus
  • 3 el zout
  • 2 el suiker

Meng de gember, knoflookpuree, gochujang, vissaus, sojasaus, zout en suiker tot een marinade.

3
3

Spoel het zout en suiker van de kool. Laat uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit.

4
4

Voeg toe aan de marinade en meng. Doe in bakjes of weckpotten en zorg ervoor dat de kool bedekt is met de marinade.

5
5

Laat de kool ca. 3 dagen op kamertemperatuur fermenteren.

6
6

Kijk iedere dag even. Proef na 3 dagen. Als je tevreden bent kun je het in de koelkast (in een luchtdicht bakje of weckpot) maximaal 2 weken bewaren.

7
7
  • 2 plakken bacon

Bak voor de tosti de bacon in een koekenpan met dikke bodem en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet.

8
8
  • 1 el boter
  • 1 plak oude kaas
  • 2 sneetjes brood

Bouw je tosti op met de kaas, 2 el kimchi en bacon. Bak ongeveer 5 min. per kant op laag vuur in het achtergebleven bakvet en voeg eventueel boter of olie toe als het te droog wordt.

9
9

Beste tosti ooit.

bereidingstip:

Je mag ook meer of minder knoflook, peper en gember gebruiken. Experimenteer en kijk wat je het lekkerst vindt

variatietip:

In plaats van gochujang kun je ook 1 el gedroogde chiliflakes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.