Ker­rie-pic­ca­lil­ly

Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly. 1 stuks
4 4

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes ½ x ½ cm (brunoise). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ½ cm. Kook de groenten in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kerriepoeder 30 sec. Schil en rasp de gember. Breng in een pan met dikke bodem de azijn met de gember, kerrie en suiker aan de kook. Meng de bloem met het water. Roer door de azijn en kook 1 min. op middelhoog vuur tot de saus gebonden is. Voeg de groenten toe en kook nog 1 min.
  3. Breng de piccalilly op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pot met piccalilly. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang een kaartje met naam, maand en jaartal aan de pot.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 10 g
Tags

Kerrie-piccalilly

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie-pic­ca­lil­ly

1
1
  • 100 g bloemkool
  • 100 g winterpeen

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 100 g komkommers

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 100 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ½ cm.

4
4

Kook de groenten in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 1 el kerriepoeder

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kerriepoeder 30 sec.

6
6
  • 1 cm gember
  • 125 ml ciderazijn
  • 40 g kristalsuiker

Schil en rasp de gember. Breng in een pan met dikke bodem de azijn met de gember, kerrie en suiker aan de kook.

7
7
  • 1 el bloem
  • 1 el kraanwater

Meng de bloem met het water. Roer door de azijn en kook 1 min. op middelhoog vuur tot de saus gebonden is. Voeg de groenten toe en kook nog 1 min.

8
8

Breng de piccalilly op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pot met piccalilly. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

9
9

Hang een kaartje met naam, maand en jaartal aan de pot.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.